Kultaköynnös

Epipremnum pinnatum

Onnea on vihertöräykset sisällä, kun ulkona on vielä kovin valkoista. 

Oma pieni viidakko, tai ainaki hyvää tahtia semmonen kasvamassa 😁

Kultaköynnös, kultsi, epipremnum aureum. Ihana kasvi. Ostin keittiön uusien tapettien innottamana naapurin puutarhurilta uuden, itseasiassa kaks, ku halavalla sai. 

Pesin mullat ja vaihdoin lekasoraseramisseokseen ja laitoin molemmat samaan purkkiin.




Tämä saa roikkua amppelista keittiössä.



Olohuoneessa on kultaköynnöksiä lisää. Kookostukea pitkin kiipeilevän ostin Rustasta viime syksynä ensimmäisen peikonlehden kans samaan aikaan. Siitä on napsittu pistokkaita aika ronskilla kädellä. Olisin mieluusti laittanu tämänki amppeliin, mutta oli tarrannu kiinni niin lujasti kookostukeen, että annoin sen kiipeillä kaikessa rauhassa.


Yks pistokkaista kasvatettu kultsi peittää peikon kasvilamppua, kun on niin kirkas että meinaa häikästä.


 

Mullaton kasvualusta

Kaikki viherkasvit kasvaa lekasoran ja seramiksen sekotuksessa. 
Soraa ja seramista laitan saman verran. Lannotukseen käytän kanankakkaa. Muovisen ruukun pohjalle laitan harsoa, tai lasikuituteippiä estämään soran valumisen purkista. Pohjalle soraseramisseosta, kerros kanankakkaa ja päälle soralekaseosta. Sen jälkeen istutetaan kasvi, jonka juuret on pesty mullasta. Kastelun yhteydessä lannotan puutarhan kesällä ja annan merileväuutetta.
Tästä mullattomasta kasvualustasta on tykänny minä ja kasvutahdista päätellen myös kasvit. Kuljetan kaikki suihkuun n. kerran viikossa. Isoimmissa ruukuissa elelevät parin viikon välein.



Oikeen pitkät soirot nostelen pinnillä purkkiin ni tulee tuuheampia kasveja.
Ja huomaa kyllä että päivä on alkanut pidentymään, koska kaikki kultaköynnökset on vallan villiintyny. Tai sitte niiden juuret on löytäny kanankakkakikkareet 🤭

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY Helppo virkattu panta

Vesimelonin kasvatus

Yhden illan lapaset